Roaming

Prin optiunea ROAMING beneficiezi de serviciile Digi Mobil si in afara tarii. Cand esti plecat in strainatate poti sa suni si sa fii sunat pe numarul tau de mobil. In plus poti primi si sms-uri. Cei care te vor apela vor forma numarul tau ca si cand ai fi in Romania si nu vor plati nimic in plus.


Cum poti beneficia de serviciu

Ca sa poti utiliza serviciul de roaming al Digi Mobil, este necesar sa activezi* gratuit acest serviciu, pentru fiecare dintre tipurile de roaming, de Voce sau de Date, in felul urmator:

 • in orice punct de prezenta RCS & RDS
 • telefonic, la *777 (apelabil doar din Digi Mobil) sau la 031.400.7777
 • in contul tau de client:
  • pentru roaming de voce, accesezi sectiunea Administrare servicii/Digi Mobil/Roaming Voce International si activezi apasand butonul „Activare”
  • pentru roaming de date, accesezi sectiunea Administrare servicii/Digi Mobil/Roaming Date International si activezi apasand butonul „Activare”
 • Daca nu ai inca un cont de client, creeaza acum unul, aici.

Sfaturi utile

A. Inainte de deplasarea in afara tarii:


 • Activeaza extraoptiunea roaming.
 • Trebuie sa faci activarea* fiecarui serviciu in parte, roaming de Voce si roaming de Date, in functie de necesitatile tale. Extraoptiunile se mentin active indiferent de numarul de calatorii in afara tarii, atata timp cat nu ai solicitat dezactivarea lor.

 • Verifica functionabilitatea cartelei tale (SIM) in roaming.
 • Roamingul nu functioneaza pe unele tipuri de SIM-uri. In acest caz, nu vei putea activa serviciul. SIM-ul trebuie schimbat intr-unul din magazinele noastre din tara, schimbarea acestuia fiind gratuita. Oricum, in momentul in care vei opera activarea serviciului de roaming prin oricare dintre metodele descrise anterior, vei afla si daca SIM-ul tau este unul dintre cele care nu suporta roamingul.

 • Verifica aici informatiile de roaming pentru tarile in care doresti sa calatoresti. Este recomandat sa stii in prealabil ce servicii de roaming sunt disponibile in fiecare tara (voce si/sau date) si sa cunosti tarifele corespunzatoare serviciilor.

B. Dupa iesirea din tara


 • In unele tari in care calatoresti, este necesar sa faci setari suplimentare in telefonul tau pentru functionarea serviciilor de roaming:
  • cand treci dintr-o tara semnalata cu albastru intr-una semnalata cu alb pe harta de aici, cauti in telefon functia „Change IMSI” si setezi telefonul pe functia „Roaming”
  • cand treci dintr-o tara semnalata cu alb intr-o tara semnalata cu albastru in harta de aici, cauti in telefon functia „Change IMSI”si setezi telefonul pe functia „National”
 • Daca dupa aceste setari, nu iti functioneaza roamingul, cauza ar putea fi faptul ca ai uitat sa activezi roamingul de Date si/sau de Voce! In acest caz, poti utiliza o retea locala de internet si poti activa cele doua servicii din contul tau de client urmand pasii descrisi anterior. Sau ne poti contacta telefonic, la 004.031.400.7777. Iti activezi aici serviciul, exceptie facand situatiile in care: 1) SIM-ul tau nu este compatibil cu roamingul si trebuie sa il schimbi in magazinele noastre la revenirea in tara; 2) nu te incadrezi in conditiile de bonitate*, deci nu vei putea utiliza serviciul.

Ce trebuie sa faci pentru a te asigura ca telefonul tau functioneaza in roaming

In cazul in care ai facut setarile de tip „Change IMSI” mentionate anterior, insa intampani dificultati in a te conecta la unul dintre servicii, iti recomandam sa verifici suplimentar, in functia de situatia in care te afli:


 • Nu iti functioneaza serviciul de Voce:
  • Cauta in meniul telefonului functia „Change IMSI” si activeaza in pasul urmator functia care apare inactiva, „Roaming”sau „National”.
 • Iti functioneaza serviciul de Voce, dar nu iti functioneaza si Datele:
  • In cazul in care nu esti sigur ca ai facut activarea roamingului de Date,verifica daca ai activat serviciul de Date in roaming la plecarea din tara (in contul tau de client sau telefonic la 004.031.400.7777)
  • Verifica daca functia „Date in Roaming” din telefonul tau este activa. In caz contrar, activeaza aceasta functie.
  • Cauta in meniul telefonului functia „Retele mobile” si activeaza una din retelele mobile la care telefonul tau se conecteaza automat.
  • Daca niciuna dintre retele nu iti permite conectare automata sau daca in noua retea pe care ai intrat automat, nu iti functioneaza internetul, cauta in meniul telefonului functia „Change IMSI” si activeaza in pasul urmator functia care apare inactiva, „Roaming”sau „National”.
  • Daca in urma acestei setari, telefonul tau a iesit din roaming, revino in meniul telefonului la functia Change IMSI si reactiveaza functia anterioara, pe care acum o vezi ca inactiva („Roaming”). Verifica daca te afli intr-una din tarile in care nu oferim servicii de date, telefonic, la 004.031.400.7777. Sau vezi aici serviciile de roaming disponibile in tara in care te deplasezi.

Utilizarea accidentala a roamingului

Daca calatoriti sau locuiti in vecinatatea granitelor Romaniei, pentru a evita utilizarea accidentala a altor retele prin intrarea automata in roaming international, configurati in meniul telefonului optiunea de selectare MANUALA a retelei.

Tariful apelului difera in functie de tara de destinatie. Taxarea se face atat pentru apelul efectuat cat si pentru apelul primit. Sistemul de tarifare si destinatiile pe zone sunt prezentate mai jos:

Tarif APELURI (Euro fara TVA) Apeluri locale Apeluri catre Romania Apeluri catre alte tari UE + state SEE AELS Apeluri internationale catre destinatii non-UE Apeluri primite SMS transmis SMS primit
Uniunea Europeana: Uniunea Europeana: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Insulele Canare, Insulele Azore, Insula Madeira, Insula Martinica, Guiana Franceza, Guadelupa, Reunion, Gibraltar, Croatia, Guernsey, Isle of Man, Jersey, Africa: Mayotte.
State SEE AELS: Norvegia, Islanda, Lichtenstein.
0.05 0.05 0.05 1.25 0.0108 0.02 0
SUA 0.12 0.12 0.12 2.15 0.12 0.07 0
Turcia 0.17 0.17 0.17 1.7 0.1 0.06 0
Elvetia 0.32 0.32 2.35 4.25 Vezi Tarife 0.11 0
Albania 0.75 1.22 1.73 1.4 0.29 0
Andora, Belarus, Macedonia, Bosnia, Muntenegru, Moldova, Ucraina 0.75 1.35 2.1 1.7 0.38 0
Georgia, Monaco, Serbia, Canada 1 1.85 2.66 2.15 0.38 0
Restul tarilor nementionate 1 2.2 3.1 2.5 0.38 0
Retele satelit 10 10 10 10 10 0

TARIFE APELURI PRIMITE IN ROAMING

Selectati tara care va intereseaza pentru a verifica tariful pentru apelul primit in roaming:
Taxarea apelurilor se face in intervale de secunde in functie de zone, astfel:

Zona 1 (UE) taxarea se face la secunda, dupa primele 30 de secunde de convorbire - pentru efectuarea apelurilor si la 1 secunda - pentru primirea apelurilor
Zonele: 2,3,4,5,6 taxarea se face la fiecare 60 de secunde de convorbire atat pentru efectuarea cat si pentru primirea apelurilor


Selecteaza tarile care te intereseaza si poti afla operatorii locali de telefonie care ne sunt parteneri, precum si frecventele utilizate in aceste tari. ** 


** RCS & RDS afiseaza in oferta comerciala tarife standard valabile pentru apelarea destinatiilor standard. Apelarea acestor destinatii este asigurata prin servicii furnizate de catre operatorii clasici de telefonie fixa si mobila din tarile in care doriti sa sunati. Apelarea anumitor destinatii speciale este asigurata de operatori alternativi si este taxata diferit fata de tarifele afisate in oferta RCS & RDS.
Vezi mai jos care sunt tarile in care iti oferim roaming de voce si de date.x

Harti operatorii de date si voce

Africa

Asia si Orientul Mijlociu

America Centrala si latina

Europa

America de Nord

Oceania

Indiferent de tipul de telefon pe care il ai, accesezi serviciul suplimentar ROAMING al RCS & RDS urmand etapele din Manualul de utilizare a serviciului de roaming al RCS & RDS*.


* Daca telefonul tau este blocat in reteaua RCS & RDS, pentru accesarea serviciului ROAMING trebuie sa faci deblocarea acestuia, conform Ghidului de deblocare a telefonului Digi Mobil.Poti sa activezi extraoptiunea roaming in cadrul oricarui abonament de telefonie mobila. Ai cele mai mici tarife pentru roaming in UE si cele mai mici abonamente pentru telefonie: de la 1,92 euro (cu TVA)!


In plus, ai:

 • convorbiri nelimitate in retea, pe fix si pe mobil
 • tarife de 0,6 eurocenti/minut pentru alte retele fixe si 1,2 eurocenti/minut pentru alte retele mobile

Tarifele includ TVA.

Acum platesti pentru internet 0,060 euro/1MB (TVA inclus). Navighezi la Digi Mobil, cu preturi de 3 ori mai mici decat in alte retele.


Tarif (euro/1MB) cu TVADestinatie - U.E.
0,0600 Spania, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Suedia, Lituania, Polonia, Norvegia,Latvia (Letonia), Malta, Slovacia, Portugalia, Slovenia, Luxembourg, Liechtenstein, Franta, Belgia, Cipru, Islanda, Gibraltar, Croatia, Estonia, Bulgaria,Grecia, Finlanda, Cehia, Danemarca, Ungaria, Austria, Germania, Olanda.
Tarif (euro/1MB) cu TVADestinatie - Alte tari
6,72 - 8,34 China
9,88 Chile
0,1309 Elvetia
0,072 Turcia
13.25 Egipt
13,71 Moldova
15,76 Istrael
0,0714 USA
Tarife pentru toate tarile non-U.E.

Tarifarea serviciului se face de la primul Kbyte consumat.

Serviciul de date in roaming poate fi activat exclusiv in tarile listate mai sus. Pentru a activa internetul in roaming, este necesar ca anterior sa selectezi optiunea "Roaming" din Change IMSI (conform setarilor telefonului tau).


Conditii de functionare a datelor in roaming


Pentru a avea acces in roaming la extraoptiunea de date, este necesar sa dispui de serviciul de date in tara.

Beneficiezi GRATUIT de internet mobil pe telefon, cu trafic nelimitat inclus si viteze de pana la 21,6 Mbps, in cadrul abonamentelor de telefonie mobila Digi Mobil Optim, cu:

 • de la 200 minute incluse pentru convorbiri nationale si internationale
 • convorbiri nelimitate in reteaua Digi, catre fix si catre mobil
 • tarife pentru convorbiri de numai o jumatate de cent/minut - catre retele nationale fixe si de 1,2 eurocenti/minut - catre retelele mobile

Cum activez internetul in roaming?


Poti activa extraoptiunea:

 • telefonic, la 031.400.7777; sau la *777
 • in contul tau de client

Nu ai un cont de client? Creeaza-l acum.


Cat pot naviga pe internet?


Poti utiliza serviciul de date in roaming in limita a 50 euro (fara TVA). Vei fi anuntat prin SMS cand ajungi la 80% din aceasta valoarea si primesti inca un SMS cand ai atins limita maxima. In acest moment , accesul tau la internet va fi blocat, insa ai posibilitatea sa reactivezi serviciul. Reactivarea se face conform regulilor transmise de SMS-ul care te avertizeaza ca ai atins cota maxima.

*Activarea serviciului se va face in anumite conditii de bonitate, verificabile pentru fiecare abonat in parte, in momentul activarii serviciului.


Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.