Registrul Abonatilor

In conformitate cu prevederile cu art.3 si urm. din Legea nr. 304/2003 pentru serviciul universal si drepturile utilizatorilor cu privire la serviciile de comunicatii electronice, Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (in continuare ANCOM) a desemnat prin Deciziile nr. 406/2009 si respectiv nr. 407/2009 si in urma licitatiilor publice desfasurate Societatile Comerciale „Infoclick” SA cu sediul in Bucuresti, str. Visinilor nr.22, sector 2, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cod unic deinregistrare 24232865 si „Newsphone Hellas” S.A. cu sediul in Kallithea, str. Thiseos nr. 280, Grecia reprezentata in Romania prin Newsphone Hellas S.A. Atena Grecia Sucursala Bucuresti, cu sediul in Bucuresti, str. Visinilor nr.22, sector 2, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti, cod unic de inregistrare 25437435, sa efectueze servicii de punere la dispozitia utilizatorilor finali a unor servicii de informatii privind abonatii si de punere la dispozitia utilizatorilor finali a unui registru al abonatilor in forma electronica (denumite in continuare impreuna Serviciile).

Serviciiile de informaţii privind abonatii sunt reprezentate de o structura centralizata de date de identificare a abonatilor serviciilor de telefonie destinate publicului, care poate fi accesata prin intermediul unui serviciu public de consultare, atat in forma electronica cat si prin apelarea unui număr national scurt de forma 118(xyz), in urma careia pot fi obtinute informatii privind numarul telefon si/sau de fax ale abonatului fata de care a fost formulata interogarea. Aceste Servicii sunt operate exclusiv de catre societatile mai-sus mentionate, RCS & RDS neavand vreun drept de operare sau de interventie asupra lor.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 304/2003 si cu prevederile Deciziei ANCOM nr. 1074/2004, S.C. RCS & RDS S.A. in calitate de furnizor de servicii de telefonie destinate publicului, are obligatia de a va informa si de a va solicita acordul cu privire la utilizarea datelor dumneavoastra (asa cum sunt enumerate mai jos) in cadrul Serviciilor care urmeaza sa fie furnizate in Romania de catre S. C. „Infoclick” SA si S.C. „Newsphone Hellas” SA reprezentata in Romania prin Newsphone Hellas SA Atena Grecia, Sucursala Bucuresti :

1. numele si prenumele abonatului persoana fizica sau denumirea abonatului persoana juridica ( a filialei sau a sucursalei abonatului persoana juridica);
2. domiciliul abonatului persoana fizica sau sediul abonatului persoana juridica, doar pe baza urmatoarelor date:strada; numarul strazii; localitatea: satul, orasul, municipiul; unitatea administrativ teritoriala de baza: comuna sau orasul; sectorul; judetul.
Astfel, in cadrul serviciului de informatii privind abonatii si a serviciului privind registrul abonatilor in forma electronica, vor putea fi utilizate doar datele mai-sus mentionate, impreuna cu numarul de telefon si/sau de fax.

Orice abonat al serviciilor de telefonie fixa sau mobila furnizate de catre RCS & RDS poate opta pentru publicarea propriului numar de telefon si/sau de fax pentru a putea fi comunicat ulterior oricarei alte persoane care utilizeaza Serviciile de informatii privind abonatii prin apelarea unui numar national scurt de forma 118(xyz).

Pentru manifestarea acordului de vointa in vederea publicarii datelor si a numarului de telefon si/sau de fax abonatii RCS & RDS se pot prezenta in orice punct de prezenta RCS & RDS unde este necesara completarea unui formular. Furnizarea acestui acord este optionala si nu afecteaza in vreun fel executarea relatiilor contractuale dintre abonati si RCS & RDS.

Tuturor abonaţilor le sunt garantate drepturile acestora în conformitate cu Legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenţie, dreptul de opoziţie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei. Aceste drepturi vor putea fi exercitate si fata de Societatea Comerciala „Infoclick” SA si Societatea Comerciala „Newsphone Hellas” SA reprezentata in Romania prin Newsphone Hellas SA Atena Grecia Sucursala Bucuresti, abonatii avand dreptul in orice moment de a verifica, rectifica sau elimina datele cu caracter personal furnizate.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Afla detalii aici.