Functionalitate cartela
Activare

Optiunile se pot activa prin ContulmeuDigi.ro sau prin sistemul interactiv de mesaje USSD, apeland *110#. Se pot activa simultan cel mult 2 optiuni, in orice combinatie. Valabilitatea unei optiuni este de o luna calendaristica. Aceasta expira la ora 24 a ultimei zile din luna calendaristica (exemplu: Daca optiunea se activeaza pe data de 19 octombrie, indiferent de ora – aceasta va expira pe data de 18 noiembrie la ora 23:59). Ultima optiune aleasa se reactiveaza automat la expirare, daca exista credit suficient.

Dezactivare

Poti dezactiva optiunile in orice moment doresti. Prin dezactivare se anuleaza comanda pentru reactivare din alocatorul de optiuni. Beneficiile obtinute anterior la cumpararea optiunii se pastreaza si se pot consuma in termenul de valabilitate al acestora.

Modificare optiune

Poti modifica optiunile alese in orice moment. Modificarea se realizeaza prin dezactivarea vechii optiuni si alegerea unei noi optiuni. Beneficiile obtinute anterior la cumpararea optiunii vechi se pastreaza si se pot consuma in termenul de valabilitate al acestora.

Punerea in functiune. Primul apel

Pentru punerea in functiune a Cartelei Digi trebuie sa introduci cartela USIM intr-un telefon mobil 3G. Porneste telefonul si tasteaza codul PIN urmat de tasta OK. Efectuarea primului apel se poate face in momentul in care pe ecranul telefonului a aparut codul retelei Digi Mobil. Din acest moment, poti forma numarul de telefon pe care doresti sa-l apelezi.

Servicii disponibile pentru Cartela Digi:

  • apeluri nationale si internationale
  • transmiterea si primirea de SMS-uri
  • serviciul de internet mobil.

Serviciil indisponibile pentru Cartela Digi:

  • apel video
  • roaming international
  • acces in reteaua 4G Digi Mobil.

Serviciul de telefonie mobila permite afisarea automata a identitatii liniei apelate si care apeleaza. Pentru a initia si primi apeluri, telefonul tau mobil trebuie sa fie deschis si conectat la reteaua Digi Mobil. Pe teritoriul Romaniei poti efectua apeluri nationale si internationale in limita creditului disponibil si poti fi apelat la numarul tau de telefon Digi Mobil. Serviciul poate fi folosit in acoperirea retelei Digi Mobil. Pentru informatii detaliate despre aria de acoperire vezi acoperirea.

Erori cartela

Daca:

  • telefonul tau mobil afiseaza mesajul “Verificati cartela” sau “Introduceti SIM” sau “Eroare cartela” , asigura-te ca ai introdus corect cartela USIM conform indicatiilor din manualul de utilizare a telefonului mobil; cartela USIM prepaid poate fi utilizata in toate telefoanele mobile 3G care au activata functia 3G/UMTS, cu exceptia celor care sunt blocate pe o alta retea decat reteaua Digi Mobil;
  • doresti sa activezi codul PIN – codul PIN initial este “1234”; ai activat codul PIN si telefonul tau mobil 3G afiseaza “Cartela USIM blocata” sau “Introdu codul PUK” - inseamna ca ai introdus trei coduri PIN gresite si/ sau cartela USIM s-a blocat; in acest moment trebuie sa introduci codul PUK; daca introduci 10 coduri PUK gresite, cartela USIM se blocheaza definitiv si nu mai poate fi folosita.

Valabilitate credit

Perioada activa a creditului

Creditul initial poate fi consumat conform ofertei in vigoare la data activarii cartelei. Perioada de valabilitate a creditului este, conform ofertei in vigoare, de 90 zile. Pe parcursul perioadei active, poti efectua convorbiri nationale si internationale in limita creditului existent. Cand reincarci, perioada activa existenta a creditului nu se cumuleaza cu noua perioada activa oferita de noua reincarcare.


Perioada de gratie a creditului

Perioada de gratie a creditului initial este in conformitate cu oferta in vigoare la data activarii cartelei (respectiv 180 de zile conform ofertei curente) . Aceasta perioada de gratie urmeaza perioadei active. Pe parcursul perioadei de gratie poti fi apelat si poti apela doar numere gratuite. Creditul neconsumat in perioada activa se pastreaza in perioada de gratie. Pentru a putea folosi creditul ramas, trebuie sa reincarci. Creditul poate fi reincarcat oricand pe parcursul perioadei active si/sau pe parcursul perioadei de gratie.

Beneficiile se consuma in ordinea cronologica a acestora. Valabilitatea optiunilor este de o luna sau 3 luni calendaristice de la data activarii. In cazul in care ai efectuat anterior incarcari de credit fara activari de optiuni, perioada de valabilitate a optiunii nou activate nu depaseste data la care expira perioada de valabilitate ramasa pentru creditul incarcat. Taxarea apelurilor se face la 60 secunde.

Inlocuire SIM

In cazul in care cartela SIM se strica, aceasta poate fi inlocuita in oricare din magazinele Digi Mobil. Prima inlocuire a cartelei este gratuita. Orice inlocuire ulterioara este taxata cu 5 lei, TVA inclusa.