Comunicate de presa


Comunicate de Presa

17 Noiembrie 2017
Test Digi Mobil si Huawei cu viteza record de 1,5 Gbps in reteaua mobila


In premiera, Digi Mobil si Huawei au obtinut in reteaua mobila o viteza de top de 1,5 Gbps, pentru download. Testul s-a desfasurat in laborator, prin agregarea a 5 frecvente si utilizarea unui terminal special. 


S-au folosit experimental 100 Mhz de spectru radio si astfel s-a atins viteza record de transfer de 1.52 Gbps, iar utilizand doar 80 MHz din spectrul Digi Mobil, s-au atins 1.2 Gbps. Totodata, au fost utilizate cele mai avansate tehnologii mobile 4.5G: agregare de spectru de rang 5, modulatie radio 256 QAM, 4x4 MIMO. Dispozitivul de test s-a bazat pe un chipset Huawei HiSilicon Hi1381.

Astfel, RCS & RDS continua traditia de deschizator de drumuri, inceputa exact acum 4 ani cu vitezele de 1 Gbps pentru serviciile fixe prin fibra optica, disponibile atat pentru uzul personal al clientilor, cat si pentru mediul de afaceri. La baza premierei de 1Gbps a stat reteaua nationala de GPON, dezvoltata si cu tehnologie furnizata de Huawei.

„Succesul acestui test demonstreaza ca, atunci cand tehnologia dispozitivelor mobile va evolua suficient pentru a permite astfel de viteze de transfer de date pe scara larga, reteaua Digi Mobil va fi pregatita sa ofere clientilor sai experienta 4,5G completa, respectiv o largime de banda mult mai mare. Aceasta este prioritatea noastra: investitia constanta in acoperirea retelei si cresterea calitatii serviciilor. Testarea permanenta de noi solutii si cresterea constanta a vitezei de acces au ca obiectiv deschiderea posibilitatii pentru clientii nostri sa utilizeze aplicatiile prezente sau viitoare in conditii optime, fara restrictii si la cele mai accesibile preturi.” – a declarat Valentin Popoviciu, Vicepresedinte RCS & RDS.

„Inovarea este in firea noastra, a echipei Huawei; de acceea avem curajul si puterea de a sustine succesul industriei de telecomunicatii din Romania. Vom continua colaborarea si vom aduce servicii noi in ajutorul romanilor prin puterea tehnologiei pe care o producem” - Kevin Liu, CEO Huawei Romania.

 

17 noiembrie 2017


NOTA:
Comunicatele de presa contin detalii legate de oferte si promotii valabile la data publicarii lor. Pentru oferta curenta si promotiile valabile in acest moment, va rugam consultati paginile la care fac trimitere link-urile continute in comunicate.

Contact media

Departament Marketing
T: 031.400.44.40
F: 031.400.44.41


Pentru informatii legate de oferta Digi sau pentru sugestii si sesizari, intra in legatura cu noi


Website-ul foloseste cookies. Continuarea navigarii pe website reprezinta acordul tau privind prevederile aplicabile disponibile aici.